Ana içeriğe atla

Uyuyan Ölüm

Polisiye macera romanlarıyla edebiyata yeni bir soluk getiren, okuru gerçek anlamda etkilemeyi başaran Agatha Christie'nin önemli eselerinden olan Uyuyan Ölüm Romaneyecı, tam bir polisiye, macera ve korku üzerine kurgulanmış bir öyküdür.
Yazarımız bu kitabında gerçek bir cinayetin gün yüzüne çıkarılmasını, bir çiftin yaşadıkları ele alınmıştır. sürekli heyecan ve macaranın bir arada olduğu kitapta okur okudukça okumaya devam ediyor. Akıcı ve meraklandırıcı hikayenin hiç bitmemesini isteyecek, sonunun nasıl olacağını sürekli merak edecektir.

Yazarımızın başarılı bu romanını çeviren çevirmenimizinde etkin rol oynadığını söyleyebiliriz. Terimler, düşünce ve eylemler Türkçeye en güzel şekilde çevrilmiş, Türk toplumuna en harika biçimde aktarılmıştır. En çok satanlar listesinde yer alan kitabı, online olarak internetten satın alabilirsiniz. Gerçek anlamda sinema filmi tadında bir roman daima okuru okumaya önlendirmektedir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gregor Romanı İncelemesi

Fantastik hikâyelere ilgi duyan insanlar için çok çeşitli roman seçenekleri var. Bu konuda size kendi tercihimden bahsedeceğim. İlk baskısı 2003 yılında olan Gregor kitabını yaklaşık baskıdan 14 yıl sonra okudum esasen okumamda yazar Suzanne Collins’in Açlık Oyunları serisi ve yazarın performansı etkili oldu. Tamamen farklı bir dünya hayal etme ve gerçeğe dönüştürme konusunda yazarın maharetine hayran kaldığımı söyleyebilirim. Küçük bir çocuğun tesadüfi olarak yeraltı dünyasına yolculuğu ve hayal gücünü zorlayan maceralar karşınıza geliyor. Toplam 5 kitaptan oluşan seride ·                         Gri Kehanet ·          Felaket Kehaneti ·          Kan Kehaneti ·          Sır Kehaneti ·          Zaman Kehaneti Kitapları zamanla basıma girmiş ve bir kitabın sonu diğer kitabın başını insanlara merak ettirmiştir. Gregor’un Zor Hayatı Bu romanda işlenen konu, 11 yaşında kız kardeşlerinin ve büyükannesinin bakımını üstlenen bir çocuğun hikâyesidir. Yaşıtları yaz kampındayke

Okurcu Başlıyor...

Okurcu olarak okumaya, anlamaya, yorumlamaya ve bilgilendirmeye başlyoruz. Ekibimizin ilk adımlarıyla bir çok okurcu bulacağımıza da gönülden inanıyoruz. Bu blog bünyasında yeni kitaplar, dergiler, makale ve haberler okuyacağız. Okuduklarımızı anlayıp, yorumlayacağız. Bilgilendiri ci özellikleriyle ürünleri ele alıp, derinden inceleyeceğiz. Sizlerde okurcuya katılmak için geç kalmayın. Ekibimizde yerinizi alın. Okuma, Anlamak ve Yorumlamak Üzerine İlk Adımlar Atılıyor...

Değirmenden Mektuplar

Bir çocuk masalı gibi göründüğüne bakılmasın, Aslında ağır bir dil kullanılmış sayılır. Bir avrupa hikayesi olan "Değirmenden Mektuplar" adlı öykü kitabımızın yazarı Alphone Doudet'tir. Biraz karışık ve sıkıcı yanlarının yanında br hamlede okunabilecek kitaplardan sayılabilir. Ben okurken pek zevk alamamıştım. Çocuksu bir kitap olmasına rağmen ağır ve karışık bir dil kullanılmıştır. Hikayenin içeriğine değinmektense, okurken karşılaşabileceklerinizi önceden belirtmeyi tercih ediyorum. Umarın okurken sizler haz alırsınız.