Ana içeriğe atla

Siyah ve Beyaz

Bir Fransız eseri olan Siyah ve Beyaz'ın yazarı Stendhall'dır. Stendhall yaşadığı dönemden uzun yıllar sonra bu eseriyle keşfedilmiş ve farklı bir bakış açısıyla edebiyatta yerini almıştır.

Roman, Hikaye okurların ezberini bozabilecek bir roman özelliğindir. Fakat kitabın  orjinalinden okumanızı, yani Fransızcasını mümkünse tavsiye ediyorum. Çünkü çevirmenimiz basit ve anlaşılır bir dil kullanmadığından, okuru oldukça fazla sıkmaktadır. Ben Türkçe çeirisiyle okuduğum için yarıda bırakmak zorunda kaldım. Kitabın içeriğine kısaca bakacak olursak, Avrupa'da boy gösteren Rönesansın ilk adımlarına dair sahneler görebiliriz. Kilisenin baskısı, toplum içerisinde ki etkisi ve kiliselerde eğitim görüp, incili yutan zeki bir gencin papazlara karşı görüşleri yer almaktadır. Hayatın zorluklarıyla beraber derin bir aşk ve özlemde romanın en önemli parçalarındandır.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Gregor Romanı İncelemesi

Fantastik hikâyelere ilgi duyan insanlar için çok çeşitli roman seçenekleri var. Bu konuda size kendi tercihimden bahsedeceğim. İlk baskısı 2003 yılında olan Gregor kitabını yaklaşık baskıdan 14 yıl sonra okudum esasen okumamda yazar Suzanne Collins’in Açlık Oyunları serisi ve yazarın performansı etkili oldu. Tamamen farklı bir dünya hayal etme ve gerçeğe dönüştürme konusunda yazarın maharetine hayran kaldığımı söyleyebilirim. Küçük bir çocuğun tesadüfi olarak yeraltı dünyasına yolculuğu ve hayal gücünü zorlayan maceralar karşınıza geliyor. Toplam 5 kitaptan oluşan seride ·                         Gri Kehanet ·          Felaket Kehaneti ·          Kan Kehaneti ·          Sır Kehaneti ·          Zaman Kehaneti Kitapları zamanla basıma girmiş ve bir kitabın sonu diğer kitabın başını insanlara merak ettirmiştir. Gregor’un Zor Hayatı Bu romanda işlenen konu, 11 yaşında kız kardeşlerinin ve büyükannesinin bakımını üstlenen bir çocuğun hikâyesidir. Yaşıtları yaz kampındayke

Okurcu Başlıyor...

Okurcu olarak okumaya, anlamaya, yorumlamaya ve bilgilendirmeye başlyoruz. Ekibimizin ilk adımlarıyla bir çok okurcu bulacağımıza da gönülden inanıyoruz. Bu blog bünyasında yeni kitaplar, dergiler, makale ve haberler okuyacağız. Okuduklarımızı anlayıp, yorumlayacağız. Bilgilendiri ci özellikleriyle ürünleri ele alıp, derinden inceleyeceğiz. Sizlerde okurcuya katılmak için geç kalmayın. Ekibimizde yerinizi alın. Okuma, Anlamak ve Yorumlamak Üzerine İlk Adımlar Atılıyor...

Değirmenden Mektuplar

Bir çocuk masalı gibi göründüğüne bakılmasın, Aslında ağır bir dil kullanılmış sayılır. Bir avrupa hikayesi olan "Değirmenden Mektuplar" adlı öykü kitabımızın yazarı Alphone Doudet'tir. Biraz karışık ve sıkıcı yanlarının yanında br hamlede okunabilecek kitaplardan sayılabilir. Ben okurken pek zevk alamamıştım. Çocuksu bir kitap olmasına rağmen ağır ve karışık bir dil kullanılmıştır. Hikayenin içeriğine değinmektense, okurken karşılaşabileceklerinizi önceden belirtmeyi tercih ediyorum. Umarın okurken sizler haz alırsınız.